Världens bästa hotell med fotbollstema

Oavsett om det är att resa, måla eller spela online med bonus Bethard, är det våra hobbyer som gör oss mer intressanta. För många människor i världen är sport en av de största hobbyerna.

För alla oss som helst vill ha in fotbollen i alla delar av våra liv kan en semester innebära mindre tid för intresset och mer tid åt annat. Genom att kombinera fotbollsintresset med hotellet man väljer att bo på kan man få en semester som passar både dig och din partner, familjen eller vännerna.

Vilka är då de bästa hotellen som har plockat upp fotbollsfeelingen? Vi har undersökt saken.

Häng med Ronaldo på Pestana CR7 i Madeira

Allas vår Cristiano Ronaldo, en av de högst betalda spelarna i världen och en elitidrottare av högsta rang, har en alldeles egen resort i Portugal. Hotellet ligger i fantastiska Madeira, och är ett samarbete mellan Ronaldo och Pestana. Här finns bland annat Ronaldos alla trofeér att titta på, och du kan strosa runt i museet som är invigt i hans ära.

Det finns lite roliga detaljer på det här boendet som gör det till en större upplevelse, till exempel är badrummets väggar täckta i gräsliknande material för att få det att kännas som att du tar en dusch mitt i en fotbollsarena, och du kan dessutom spegla dig i Ronaldo eftersom han sitter som porträtt på väggen – och hans solglasögon utgör spegeln i rummet.

Forte Village Resort i Sardinien

Hit kan du som själv är aktiv inom sport eller fotboll åka för att kunna ha en träningsanläggning av högsta nivå nära till hands. Hit åker både professionella spelare för att kunna ta ett par dagar ledigt utan att släppa på träningen, och turister som vill kunna utmana sig själva under semestern. Tycker du om den praktiska aspekten av fotboll och dessutom vill ha en helt fantastisk utsikt över Sardiniens turkosa hav så är det här ett väldigt bra val.

Gå tillbaka till fornstora dagar på The Shankly

Om du har vägarna förbi Liverpool och behöver någonstans att sova rekommenderas The Shankly starkt. Det här är ett relativt nyöppnat hotell som har valt att lägga fokus och ära på Bill Shankly. Bill var länge manager över Liverpool FC, en av stadens största stoltheter, och var en av de viktigaste personerna i arbetet med att göra Liverpool till en fotbollsmetropol.

Det är en gammaldags stil som speglar rummen här, väggarna är vadderade på klassiskt engelskt vis, och du har såklart möbler i brunt läder i rummet. För den som var med under 60-talet och vill ta del av all merch och andra minnen därifrån kommer det här att vara den avsevärt bästa platsen att hänga på.

I Manchester äger dagens legender hotellet

Vi avslutar vår tipsrunda i Manchester, hem till två av de bästa lagen i den engelska ligan. Hotellet, lämpligt nog kallat Hotel Football, ägs delvis av Gary Neville och Ryan Giggs. Dessa två känner du säkerligen igen både från engelska landslaget, och från Manchester United. Det är inte själva rummen som är attraktionen här, även om de är välskötta och fräscha, utan de allmänna ytorna – där väggarna är täckta med fotbollsbilder och ikoner. Att gå ner till frukosten kan ta ett tag, särskilt om du vill hinna se alla välbekanta ansikten på vägen.