Sveriges grupp för EM 2020 – vad är vår åsikt?

Biljetterna för EM släpptes den 4 December för svenskar för att kunna stötta Sverige på plats. Om du inte är kvalificerad för att få biljetterna kan du fortfarande ha kul och följa Sveriges framgång i EM. Ett sätt att göra detta på är att spela på Odds och göra en satsning på Sveriges chanser att vinna. Comeon ger dig denna möjlighet. Om detta inte är för dig kan du helt enkelt följa matchen via TV och heja fram Sverige till en vinst.

2020 spelas EM i 2020 i Portugal från den 12 juni till den 12 juli och Sverige har äntligen blivit tilldelad deras grupp. För kvalificeringen för EM 2020 förlorade Sverige enbart en gång mot Spanien (3-0) och slutade på andra plats i deras grupp. 

Sverige slapp mardrömsgruppen med både Tyskland, Portugal och Frankrike som alla är stora favoriter och starka lag. Istället är Sverige i Grupp E tillsammans med Spanien och Polen. Det fjärde laget har inte blivit tilldelat än, men det står mellan Bosnien – Hercegovina, Nordirland, Slovakien och Irland, vilket kommer att stå klart i mars. 

Det är utan tvekan en bättre grupp än andra alternativ, men detta betyder inte att Sveriges chanser är glasklara, utan både Spanien och Polen är inte lag att underskatta. Speciellt inte när Sverige redan har förlorat mot Spanien. 

Sveriges chanser för EM 2020 

Trots att Sverige slapp mardröms gruppen betyder inte detta att det inte kommer att bli tufft motstånd i gruppen. Det är fortfarande för tidigt att säga hur det kommer att gå för Sverige tills vi har den fjärde gruppen som Sverige måste möta. 

Så vem är då bättre för Sverige att vinna? På pappret är Nordirland det svagaste laget och favoriten för Sverige att möta i Irland under 2020. Landslaget vill själva slippa att spela mot Irland då de kommer att spela på hemmaplan, och självklart har man fördel på hemmaplan. 

Sveriges största problem är öppningsmatchen mot Spanien, där Sverige senaste förlorade med 3-0. Polen är heller inte ett lag att underskatta, utan det kräver starkt fokus från det svenska landslaget för att kunna vinna. 

Svenska landslaget 

Att spela utan Zlatan och Toivonen har heller inte varit ett problem för det svenska laget, utan det har varit ett starkt svenskt lag. Robin Quaison var den spelare som gjorde flest mål under kvalet – fem mål. Det är inga spelare som direkt står ut som Zlatan tidigare har gjort i svenska landslaget. Belönade och populära spelare har däremot varit Victor Lindelöf, Emil Forsberg, Dejan Kulusevski och Alexander Isak. Med andra ord bygger lagets spel på ett välorganiserat kollektiv av starka och duktiga spelare. 

Landslagskaptenen är Janne Andersson som tog över efter Erik Hamrén efter resultaten från EM under 2016. Under Anderssons ledarskap kvalificerade Sverige sig under 2008 för FIFA World Cup för första gången på 12 år. Under 2018 hade Sverige också sin mest framgångsrika VM-kampanj sedan 1994 och vann Grupp F tillsammans med Sydkorea, Mexiko och Tyskland. Vi hoppas nu på en ny seger 2020!