När man letar efter ett hotell finns det många saker som ska stämma in för att man ska få just den trevliga vistelse som man hoppats på. Varje år ökar turismen till Sverige, men det finns också en hel del svenskar som väljer att skippa solsemestern till Spanien och istället satsa på att se sig om i det landet man själv bor i.

Vilket hotell man väljer är väldigt individuellt och har ofta att göra med vilken typ av standard man föredrar under sin resa. Vissa väljer att betala så lite som möjligt, eftersom man inte vill spendera så mycket mer tid på hotellet än att sova och att ha en trygg plats för sina saker, medan det för andra är hotellet i sig som är det stora utflyktsmålet. För väldigt många människor är det mycket viktigt att hotellet är av god kvalitet, för att resan ska kännas bra och trevlig.

I Sverige behöver man aldrig vara orolig för att inte hitta ett fräscht och trevligt hotell. Här finns det ett mycket brett utbud av hotell och hotellkedjor som erbjuder bra rum till bra priser, och söker man efter lyx och en service i toppklass, finns det även här ett stort antal hotell att välja på.

På denna sida kommer du att få läsa mer om några av det mest kända hotellen som finns i Sverige. Du kommer även att kunna ta del av bra tips och saker man bör tänka på när man bokar hotell, samt få läsa om hotellets historia och vad det kan tänkas kosta för en natt.