Hotell i Sverige

hotels-in-swedenFör den som besöker Sverige eller för den som kanske är på besök i en annan ort än den man bor i, finns det ett stort urval av hotell att checka in på under sin vistelse. Här finns det mängder av hotell i alla olika prisklasser och standarder, allt för att kunna erbjuda ett hotell för varje typ av ändamål och personlig smak.

I huvudstaden Stockholm hittar du några av det mest kända hotellen, som Grand hotell, Häringe slott, Sheraton eller varför inte Hotell Diplomat. På alla dessa hotell måste du vara beredd på att det kommer att kosta om det ska smaka. Hotellen håller en mycket hög lägsta nivå och priserna ligger på cirka 1850-2750 kronor och kanske även mer på vissa ställen.

Söker man ett mindre dyrt hotell så behöver man inte vara orolig för att det ska vara svårt att hitta, varken i Stockholm eller andra delar av Sverige. En mycket välkänd hotellkedja som har satsat mycket på att hålla låga priser är Hotell Ibis. Här kan du få ett helt okej rum för bara runt 800-950 kronor per natt och hotellkedjan finns i flera delar av landet. Söker man ännu lägre priser än så är det bättre att satsa på ett motell eller vandrarhem.

Vilken typ av hotell som man väljer beror oftast på vad man planerar att göra på sin vistelse, vad man önskar för komfort, men även hur länge man planerar att stanna. Beräknar man att enbart vara i orten eller landet någon dag är det oftast mer ekonomiskt att välja några av det billigare alternativen, om inte ekonomin tillåter annat, det vill säga.

Oavsett vilket hotell man bestämmer sig för brukar alla svenska hotell ha bra service och rena och fräscha rum. Precis som i alla länder finns det självklart hotell som lägger lite extra krut på sina tjänster, medan andra satsar på att erbjuda det lägsta priserna.