Häringe Slott Hotell – aktiviteter för alla

haringe-slott-hotellHäringe Slott är ett hotell med en gedigen historia. Hotellet finns i Västerhaninge och byggdes år 1657. Platsen i sig har en ännu äldre historia och forskning har visat att redan år 1000 fanns det konflikter om vem som hade rätt till denna vackra plats. Mer om detta kan man lära sig på en guidad vandring genom hotellet där mycket av dess långa historia återberättas medan gästerna får känslan av att färdas tillbaka i tiden.

Häringe slott blev ett hotell år 1999 och är idag ett populärt boende för de som är på genomfart eller på semester i närheten. Hotellet i sig kallas idag för ett livsstilshotell och med det menas att hotellet har en prägel av att erbjuda olika aktiviteter för gästerna.

Som gäst på Häringe Slott Hotell kan man exempelvis simma, röra på sig genom att spela tennis eller gå en promenad i den vackra omliggande naturen. Det finns också möjlighet att använda sin artistiska ådra och roa sig med bland annat fotografering. Matlagningskurser och yoga har också blivit populärt på senare tid.

En av de mest unika aspekterna av Häringe Slott Hotell är att hotellet har en egen gammaldags bowlingbana som går att roa sig med under en längre tid. Banan är Sveriges äldsta och härstammar från 1930-talet. Det speciella med denna bowlingbana är att spelarna själva måste sätta käglorna på plats efter varje strike.

Är man en gäst med behov att ta igen sig efter en lång och intensiv dag erbjuder Häringe Slott Hotell bastubad nere vid sjön. Här är utsikten otroligt lugnande och vacker och ger en avslappnande känsla. Perfekt avkoppling innan sängdags!

Statyer finns det också gott om på Häringe Slott Hotell och då deras karaktär är att skrämma sin publik föreslås det att en statyvandring inte sker efter en vinprovning, vilket hotellet också erbjuder.