En världsberömd kyla – Ishotellet i Kiruna

ishotellet-i-kirunaMånga över hela världen har hört talas om Ishotellet i Kiruna. Ett hotell helt byggt av is låter nästan som en saga men det är verklighet. Hotellet är det första av sin sort och utan tvekan det mest populära. Ishotellet ligger i Kiruna i norra Sverige. Där är temperaturen allt som oftast under fryspunkten under de kyligare månaderna vilket gör att hotellet ligger helt rätt placerat.

Delar av ishotellet byggs upp på nytt varje år. Detta gör att designen aldrig är hundraprocentigt densamma. Återkommande gäster hittar nya detaljer varje år som skapar trivsel. Det krävs stora mängder is och rätt mängd snö för att skapa den massa som ishotellet är uppbyggt av.

Som gäst på ishotellet kan man förvänta sig en upplevelse utöver det vanliga. Gäster kan välja mellan att bo i kalla eller varma rum och hotellets personal rekommenderar att gäster testar både och för en maximal upplevelse. De kalla rummen har en enastående arkitektur och allting är gjort av is och snö medan de varma rummen är mer liknande vanliga hotellrum. Om man som gäst bestämmer sig för att bo i ett kallt rum sover man under plädar och renskinn och på morgonen värms man upp av varm dryck och bastubad.

Ishotellets personal har en uppsjö av tips på aktiviteter att göra under dagarna i det vintervackra Kiruna. Vandringar är mycket populärt och självklart tillhandahålls både kartor, kompasser och goda råd. Är man imponerad av arkitekturen och designen i rummen finns det möjlighet att testa att skapa egna isskulpturer med hjälp av en erfaren skulptör. Det anordnas även guidade turer genom hela hotellet där information ges på olika språk kring vem som designat och formgett de olika kalla rummen.

Precis som alla andra hotell har Ishotellet självklart en restaurang där högklassig mat serveras både till frukost, lunch och middag.

Besök Ishotellet för en upplevelse du aldrig tidigare varit med om!