Dramatik i samband med slutspel i fotbollslandskamper

För den som gillar sport och fotboll så är givetvis en landskamp en riktig höjdpunkt på året, och det är sällan (eller aldrig) som man vet vad man egentligen kan förvänta sig. Med detta i åtanke så är det självklart en landskampsfinal som är allra mest spännande – momentet när allt avgörs – och då sitter tusentals svenskar bänkade framför sina TV apparater med nerverna på helspänn.   

Svenska landslaget – ett lag att räkna med

Under åren 1945 till 1950 så ansågs det svenska herrlandslaget i fotboll vara det absolut bästa laget i Europa, tack vare att laget kammade hem ett OS-guld i London år 1948, ett VM-brons 1950, OS-brons 1952 samt ett VM-silver något år senare, år 1958. Även om det har gått några årtionden sedan dessa triumfer så är det ett rykte som lever kvar än idag. Svensk fotboll och dess spelare är kända för att hålla höga standarder, både vad gäller dam- och herrlandslaget. I nuläget så är det  Zlatan Ibrahimović som håller rekordet på flest mål under karriären på herrsidan, och Lotta Schelin på damsidan.

Modern teknologi och hur detta gynnar fotbolls-Sverige

Tack vare internet och att många nu har tillgång till en dator, en så kallad Smartphone eller en surfplatta, så kan man enkelt följa alla fotbollsmatcher var man än befinner sig. Många passar även på att satsa pengar på bland annat matchutgångar och antal mål, för att förhoppningsvis kunna kamma hem en slant om allt går som det ska. Kanske började man med sport och fotbollsbetting efter att ha använt sig av exempelvis en bet365 bonuskod, och upptäckte därmed att man själv kanske har något att vinna – utöver glädje och nationell stolthet såklart. 

Plötsligt så kan även de som jobbar när det är slutspelsdags vara med och hålla sig uppdaterade, och intresset för fotboll fortsätter därmed att öka. Ett slutspel i landskampen kan på så vis bli så mycket mer dramatiskt och spännande. Det är nästan som att vara en del av laget själv. Oavsett hur man föredrar att avnjuta en fotbollsmatch eller ett slutspel, så det ett sånt där härligt och adrenalinfyllt avbrott från vardagen som vi alla kan behöva ibland.  

Sverige i landskamper

Det svenska herrlandslaget i fotboll deltog för första gången i en landskamp år 1908, och det blev då 11-3 mot Norge i en match som spelades i Göteborg. För damlandslaget spelades den första landskampen år 1973 där slutresultatet blev 0-0 mot Finland. Sedan dess så har det gått både bra och dåligt. Det är därför inte särskilt konstigt att fotbollsälskare sitter där på helspänn när det är dags för match. 

Årtal som 1994 kan få nästan vilken fotbollsfantast som helst att le, då det var året som Sverige för första gången sedan 1974 förblev obesegrade i ett gruppspel under VM, i just detta fallet efter en spännande match mot Brasilien som resulterade i 1-1. Det är dessa triumfer som man som svenskt fotbollsfan håller fast vid, vilket är en bidragande anledning till varför slutspel har kommit att betyda så enormt mycket för många.