De hetaste nya fotoprylarna som kommer ut under 2019

Att hänga med i de fotoprylar – kallade gadgets på engelska – som dyker upp i fotovärlden kan ofta kännas som ett omöjligt uppdrag, det är ofta som de kommer ut fortare än man kan hitta dem på hyllorna i butiken, och innan man ens hinner läsa alla recensioner så kommer nästa version av grejen ut. Därför har vi tagit ett helhetsgrepp över vad som kommer att vara lika hett i fotovärlden som Speedybet Pay N Play är i den digitala casinovärlden, och presenterar härmed våra idéer om vilken utrustning som kommer impa mest på dig under 2019.

Vi har delat upp dem lite efter funktion, men det finns ingen inbördes ordning på de saker vi presenterar – vi rekommenderar alltså dem allihop lika mycket. Som ett sista tips lägger vi in vilken mobilkamera vi tycker att du ska satsa på när det kommer till att byta mobil nästa gång.

En ny DSLR-zoom som tar oss med storm

Det är nog alla bland oss som letar efter ett nytt objektiv med riktigt bra zoom, och den senaste modellen från Sigma fyller alla våra behov. Det här är ett objektiv som har en väldigt bra vidvinkelzoom med stark skärpa och utan distorsion. En design som gör att den är bra både i bra och dåligt väder – den är till exempel vädertätad som bara den – gör att detta är ett objektiv som kan hänga med dig alla dagar om året. Det här är dessutom ett objektiv som inte kräver så mycket förkunskaper, du kan hitta mycket lättfattlig information om hur du använder det online och på olika forum – och genom manualen, såklart. Mest lär du dig dock, som vanligt, genom att prova dig fram.

Telezoom från himlen – och från Tamron

Detta är ett telezoom som vi verkligen kan rekommendera, det är både snabbt och tyst när det kommer till autofokus och det finns dessutom en riktigt bra optisk stabilisering. Maxbländaren ligger på f/4, och den är dessutom inte tung att bära med sig. Såklart är detta utrustning som kanske inte är nödvändig för vardagligt fotografi, men om man vill ha proffsutrustning är det här minst sagt ett toppval.

Gör livet lättare med en självtestande blixt

Det här med att testa blixten i alla nya miljöer blir snabbt en vana, men en tröttsam sådan. Den nya Speedlite 470 EX-AI gör detta helt automatiskt, det vill säga, den kör iväg ett par provblixtar helt själv, vilka testar hur ljuset kommer att bli reflekterat från till exempel väggarna och taket. Om du vill ställa in blixten själv så kan du självklart göra det, men vem vill det när kameran kan göra jobbet åt dig?

Den bästa mobilen för jobbet

Vi måste bara slänga in ett tips för alla som letar ny mobil med betoning på kameran. Den senaste Huawei P20 Pro har en av de bästa mobilkameror vi någonsin har testat. Den har en kamera som är designad i samarbete med Leica, vilket gör att vi kanske inte borde vara förvånade över den höga prestandan, men för att vara en mobilkamera är den riktigt bra. Vad sägs om 40 megapixel, optik på f/1.8 på huvudkameran, som får hjälp av två sekundärsensorer, som har mellan 20 och 8 megapixel i sig. Det här är det bästa valet för dig som vill kunna ta med dig fotointresset utan att ta med dig kameran.